Ana Sayfa > Çorbalar > Bezelye Çorbası

(Bezelye Çorbası nasıl yapılır)

Bezelye Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
dereotu
tuz
karabiber
kırmızıbiber

Tarifi :
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.

Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 20 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.