Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bezelyeli ve Tavuklu Börek

(Bezelyeli ve Tavuklu Börek nasıl yapılır)

Bezelyeli ve Tavuklu Börek için kullanılan malzemeler :
hamur için:
2 su bardağı un
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
yeterince su
1/2 paket margarin
tuz

patates püresi için:
2 adet patates
1.5 çorba kaşığı margarin
1/2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz

içi için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarini bir fırça yardımıyla her hamur parçasının üzerine sürün.

Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin. Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek, üst üste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin. Sonra hamurları merdane yardımıyla tekrar açın. Aralarına eritilmiş margarin sürün. Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra 3 mm kalınlığında açın.

Püre için haşladığınız patatesleri bir çatal yardımıyla ezdikten sonra içine margarin, süt, kaşar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın. Ters çevirerek, çok az yağladığınız tepsiye yerleştirin.

Üzerine 4 cm aralıklarla bir bıçak yardımıyla çizik atın. Yumurta sarısı sürün. Orta derecede ısıtılmış bir fırında pişirin. Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 20 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.