Sarımsaklı Havuç Salatası için kullanılan malzemeler :
4 havuç
2 soğan
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz.
Tarifi : Havuçları temizleyip kibritçöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup soğumaya bırakın. Havuç, soğan, sarımsak, tuz ve kıyılmış maydanozu büyük bir salata kasesinde harmanlayın. Kalan sıvıyağ ve limon suyunu ilave edip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003