Ana Sayfa > Et Yemekleri > Hardal Soslu Böbrek

(Hardal Soslu Böbrek nasıl yapılır)

Hardal Soslu Böbrek için kullanılan malzemeler :
5 dana böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr margarin (1/2 su bardağı)
1 çorba kaşığı rafine yağ
6 arpacık soğanı (ince kıyılmış)
100 gr sek vermut (1/2 su bardağı)
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Tarifi :
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. Patates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.

Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.

Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.

Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.

Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz. Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.