Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Bulgurlu Pazı Sarması

(Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır)

Bulgurlu Pazı Sarması için kullanılan malzemeler :
2 demet pazı
500 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
2 kahve fincanı pilavlık bulgur
2 adet soğan
3 yemek kaşığı margarin
yeteri kadar tuz
karabiber

Tarifi :
Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.

Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin