Borana için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
2/3 su bardağı çökelek
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mısır unu
tuz
tereyağı
Tarifi : Derince bir kaba yumurtalar kırılarak içine çökelek, yoğurt (biraz ekşi olması tavsiye edilir), mısır unu ve tuz ilave edilir, iyice çırpılır. Tereyağı teflon tavada iyice kızdırılır ve yumurtalı karışım tavaya dökülerek kapağı kapatılır ve orta ateşte kızarana dek pişirilir. Daha sonra çevrilir ve diğer yüzü de hafif kızartılarak kahvaltıda servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : tamar Gönderdiği tarih : 01 Aralık 2004