Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Alabalık

(Fırında Alabalık nasıl yapılır)

Fırında Alabalık için kullanılan malzemeler :
4 adet alabalık
4 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 fincan bardağı sıvı yağ
20 diş sarımsak
tuz
karabiber
30 adet üzüm yaprağı
(yoksa alüminyum folyo)

Tarifi :
Önce alabalıklarımızı temizledikten bir tepsinin içerisinde alabalıklarımızı tuz ve karabiber eklediğimiz sıvı yağ ile yağlıyoruz. Daha sonra aralarına beşer diş sarımsak ve defne yapraklarını diziyoruz. Üzüm yaprakları (yada alüminyum folyo) ile balıklarımızı sarıyoruz. (Üzüm yapraklarının balıklara ayrı tat vermesinin yani sıra balıkları temizleme esnasında balığın derisinin üzüm yapraklarına yapışması da temizleme kolaylığı açısından bir avantaj olarak kabul edilebilir.)

Bu işlemler bittikten sonra balığımızı yanmaz kâğıt üzerine dizip orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Her türlü salata.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kirsehirli H.I.
Gönderdiği tarih : 19 Ocak 2005

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.