Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Sebze Böreği

(Sebze Böreği nasıl yapılır)

Sebze Böreği için kullanılan malzemeler :
1 küçük kabak
1 küçük havuç
1 dolmalık biber
2 adet taze soğan
50 gr taze fasulye
6 çorba kaşığı un
1 çay bardağı maden suyu
50 gr kıyma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı margarin

Tarifi :
Taze fasulyeyi 7 dakika haşlayın. Kabak, havuç, yeşil biber, haşlanmış fasulye ve taze soğanı 6 cm uzunluğunda ince ince doğrayın. Un ve madensuyu ile sulu bir hamur hazırlayın. Hamurun içine çiğ kıymayı ufalayın. Tuz, karabiber ve sebzelerle karıştırın.

Margarini tavada kızdırın. Elde ettiğiniz karışımdan kaşık kaşık alarak tavaya koyun, Hafifçe üstlerine bastırarak önce bir yüzlerini sonra diğer yüzlerini kızartın. Piştikçe kabaran sebze börekleri sıcak ya da soğuk servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.