Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Peynirli Kabak Sarma

(Peynirli Kabak Sarma nasıl yapılır)

Peynirli Kabak Sarma için kullanılan malzemeler :
2 adet kabak
75 gr beyazpeynir
1 yumurta
1 çorba kaşığı kıyılmış deretou
30 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
3/4 su bardağı süt
tuz

Tarifi :
Büyük bir tencerede bol tuzlu su kaynatın. Kabakları cips bıçağı ile uzunlamasına dilimleyin. 1 dakika tuzlu kaynar suda haşlayın. Delikli kepçe ile ile alıp soğuk suya tutun. Unu margarinle kavurun. Sütü ılıtıp yavaş yavaş ekleyin, muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Beyazpeynir, maydanoz ve yumurta ile karıştırın. Kabak dilimlerinin üzerine bu karışımı sürün. rulo yapıp küçük bir fırın kabına dik vaziyette yan yana dizin. Üzerine dereotu ve rendelenmiş kaşar serpip 200 derecede 10 dakika fırınlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 08 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.