Ana Sayfa > Et Yemekleri > Ayvalı Bademli Bonfile

(Ayvalı Bademli Bonfile nasıl yapılır)

Ayvalı Bademli Bonfile için kullanılan malzemeler :
50 g margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağ
500 g bonfile (1 cm kalınlığında yaprak şeklinde dövülmüş)
1 büyük ayva
2-3 soğan
1 su bardağından fazla badem
5 diş sarmısak
yarım bardak kuşüzümü
karabiber
tuz
tarçın

Tarifi :
Büyük yaprak şeklindeki bonfileyi 6 saat önceden karabiber, tarçın ve zeytinyağından oluşan bir karışımda bekletin. Ayvayı 1,5 cm'lik küpler şeklinde doğrayın, 5 dk. az suda kuşüzümü ile birlikte haşlayın.50 g margarin'i eritin, içine önceden kıyılmış soğanı karıştırıp sararıncaya kadar çevirin, bademi katıp 2-3 dk. pişirin, dövülmüş sarmısağı ilave edin, ateşten alın, aynayı suyuyla birlikte ekleyin, tuz ve karabiber ekin. Yaprak şeklindeki etin ortasına malzemeyi yerleştirin, bir rulo halinde sıkıca sarın, dış kenarlarından harcın taşmaması için kenarlarına 2 adet kürdan saplayın. Kalan karışım ve harç sıvısına yarım bardak su ilave edin. Kapaklı bir fırın kabının içine eti itina ile yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. kapaklı 30 dk. kapaksız Pişirin, belli aralıklarla etin suyunu üzerine dökerek kurumamasını sağlayın, ince dilimler halinde kesin, sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 08 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.