Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Patlıcanlı Pilav

(Patlıcanlı Pilav nasıl yapılır)

Patlıcanlı Pilav için kullanılan malzemeler :
100 g margarin
2 adet patlıcan
2 bardak pirinç
10 diş sarmısak
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 yemek kaşığı şeker
10 pazı yaprağı
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
taze nane
kürdan

Tarifi :
2 adet patlıcanı kabuklarını soymadan minik minik küpler halinde doğrayın.10 diş sarmısağı havanda dövün, 100 g eritilmiş margarinle ve ince ince kıyılmış biberle birlikte sararıncaya kadar pişirin. İçine patlıcanı ilave edin, patlıcanları zedelemeden 10 dk. pişirin. 4 bardak ılık su katarak baharatları, şekeri ve pirinci ilave edip karıştırın, 20-30 dk. pişirmeye devam edin. Pilavı ateşten aldıktan sonra 10 dk. demleyin, içine kıyılmış nane yapraklarını ilave edin, dikkatlice harmanlayın. Servis yaparken pilavı külah şeklindeki bardağınızın içerisine koyup yemek tabağınızın ortasına ters çevirerek yerleştirin, saplarından ayrılmış olan pazı yaprağıyla pilav külahının üzerini kürdan yardımıyla şapka şeklinde süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 08 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.