Ana Sayfa > Tatlılar > Karamelli Meyveler

(Karamelli Meyveler nasıl yapılır)

Karamelli Meyveler için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı tozşeker
1 elma
4-6 tane üzüm
2 parça milföy hamuru

Tarifi :
Hamurları fırın kaplarının büyüklüğünde kesin. Margarinle şekeri kısık ateşte eritin. Ateşi çoğaltarak karamelleştirin. Fırın kaplarının içine bölüştürün. elmayı soyup dilimleyin. Üzümlerle birlikte karamelin içine yerleştirin. Üzerini hamur ile örtüp 230 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkınca ters çevirerek tabağa alın, servis yapın. Krema veya dondurmayla servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 08 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.