Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kandil Simidi

(Kandil Simidi nasıl yapılır)

Kandil Simidi için kullanılan malzemeler :
1 paket margarin
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
6 bardak un
tuz
susam
1 yumurta akı

Tarifi :
Bütün malzemeleri bir kapta karıştırırız. Hamur kulak memesi kıvamına gelince küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp incelterek halkalar yaparız. Sonra bu halkaları bolca yumurta akına batırıp susama bularız. Önceden ısıttığımız 130 derecelik fırında pişmeye bırakırız. Üstü hafif kızarınca fırından çıkarabiliriz. Ortalama 20-25 dk pişme süresinde hazır olur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : senay CETİNER
Gönderdiği tarih : 30 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.