Ana Sayfa > Tatlılar > Revani

(Revani nasıl yapılır)

Revani için kullanılan malzemeler :
2 kahve fincanı irmik
5 kahve fincanı toz şeker
5 kahve fincanı un
2 kahve fincanı yoğurt
3 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu

Şurubu
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

Tarifi :
Bir kabın içine toz şekeri ve yumurtayı koyup 3 dk. İyice çırpıp yavaş yavaş diğer malzemeleri kabın içine atıp karıştırınız. 180 fırına atıp üstü kızarana kadar pişiriniz . Piştiğinden emin olmak için bıçak batırıp öğrenebilirsiniz, ama yarım saat fırının kapağını açmayınız.

Bir tencerenin içine toz şekeri ve suyu ilave ediniz orta ateşte kaynatınız.

Not: Şurubunu dökmeden revaninin soğumaasını bekleyiniz

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : comeback
Gönderdiği tarih : 31 Ekim 2005

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.