Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Tuzda Levrek

(Tuzda Levrek nasıl yapılır)

Tuzda Levrek için kullanılan malzemeler :
1kg'lık levrek
Kaya tuzu
Yumurta akı
Karabiber

Tarifi :
Kaya tuzuna, iki yumurtanın akını ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar su ilave ederek karıştırıyoruz. Sadece içi temizlenmiş olan 1 kg.lık levreğin içine beş-altı karabiber tanesini yerleştirdikten sonra, hamur halindeki tuz karışımını balık hava almayacak şekilde üzerine kalın bir tabaka halinde yapıştırdıktan sonra tepsiye yerleştirip fırına atıyoruz. Orta sıcaklıkta 30 dakika kadar pişmeden sonra balık hazır.

Not: Balığın pulları temizlenmeyecek ve piştikten sonra tuz tabakası çekiç ve keski ile kırılacak, tabakadan ayrılan balık servis yapılacak

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kalamar Dolması
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : leventmercimek
Gönderdiği tarih : 24 Kasım 2005

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.