Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Zeytinyağlı Çinekop

(Fırında Zeytinyağlı Çinekop nasıl yapılır)

Fırında Zeytinyağlı Çinekop için kullanılan malzemeler :
1 kg çinekop
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım limon
tuz
karabiber

Tarifi :
Yayvan bir tabağa zeytinyağı, yarım limonun suyu, bir miktar tuz ve karabiber konulur ve iyice karışana dek çırpılır. Daha sonra temizlenmiş çinekoplar tek tek karışıma bulanarak tepsiye dizilir önceden ısıtılmış fırında ortalama 40 dk pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : marul veya brokoli salatası
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : FilipindenGelen
Gönderdiği tarih : 24 Aralık 2005

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir