Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kapama

(Kapama nasıl yapılır)

Kapama için kullanılan malzemeler :
750 gr. kuşbaşı kuzu eti ( but tarafından)
200 gr. haşlanmış nohut
100 gr. halis tereyağı
20 adet fıska soğan
2 baş sarmısak
tuz
karabiber

Pilav için :
3 su bardağı baldo pirinç
200 gr halis tereyağı
tuz
su

Tarifi :
Orta büyüklükteki toprak ve içi sırlı küpe et, soğan,sarmısak,yağ,nohut konulur. Yayvan ve 40 cm. çapındaki tercihen bakır tencerenin ortasına ters çevrilir. Bakır tencere yarısına kadar su ile doldurulur. Orta ateşte yanan ocağa konulur. 1.5 saat kaynatılır. Çektikçe su eklenir, sonra kaynayan suyun içersine 3 su bardağı baldo (yörede genellikle soğuksu pirinci denilen kızılımsı pirinç kullanılır) pirinç 200 gr yağ ile birlikte ilave edilir. Küpten başlayarak üzeri aliminyum folyo ile kapatılır ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir. 15 dk. dinlendirildikten sonra küp tencereden çekilir ve afiyetle yenilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Ekşili köfte, etli yaprak sarması, yoğurt, Vişne Kompostosu
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : tevfik
Gönderdiği tarih : 26 Aralık 2005

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.