Ana Sayfa > Salatalar > Yoğurtlu Semizotu

(Yoğurtlu Semizotu nasıl yapılır)

Yoğurtlu Semizotu için kullanılan malzemeler :
Bir büyük demet semizotu
200 gr. süzme yoğurt
100 gr. normal yoğurt
2 diş dovülmüş sarımsak
4 çorba kaşığı riviera tipi zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz.

Tarifi :
Semizotlarını bol su ile yıkayıp, uç dalları ile yapraklarını ayıklayın ve doğrayın. Bir havlu peçete ile semizotlarını kurutun. Derin kapta süzme yoğurdu normal yoğurt ve dövülmüş sarımsak ile çırpın. Semizotlarını ilave edin. Sıvı yağı tavada kızdırarak toz kırmızı biberi ekleyin. Yağı 5 dakika dinlendirerek biberli tortunun dibe çökmesini bekleyip, üzerindeki berrak kırmızı yağı alın ve yoğurtlu semizotunun üzerinde gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.