Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Azer Sarma

(Azer Sarma nasıl yapılır)

Azer Sarma için kullanılan malzemeler :
250gr dana kıyma
250gr kuzu kıyma
100gr ceviz içi
yeni bahar
kekik
tuz
karabiber

Tarifi :
Kıymaları baharatlarla karıştırıp rulo olcak biçimde serin. İçine cevizi koyup rulo sarın bir folyoya sıkıca sarıp, derin dondurucuda 30dk bekletin sonra rosto gibi keserek kızartın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pilavlar, Salatalar
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : F.S.Koçyiğit
Gönderdiği tarih : 10 Ocak 2006

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.