Ana Sayfa > Tatlılar > Bici

(Bici nasıl yapılır)

Bici için kullanılan malzemeler :
Su
Nişasta
Şeker
Kızamık Şekeri

Tarifi :
4 bardak su 1 bardak şeker ile kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta 4 dolu yemek kaşığı nişasta su ile inceltilir. Kaynamakta olan suya katılarak koyu bir su muhallebisi elde edilir. Buzdolabında iyice sertleşene kadar bekletilir. Bu arada 2 parça kızamık şekeri ve 1 litre su kaynatılıp şerbet yapılır. Muhallebinin üzerine soğuk dökülüp servis yapılır.

Not: Muhallebi ister kaselere ister büyük bir borcama dökülebilir. Büyük borcama dökülen şerbet döküldükten sonra küçük kareler halinde kesilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aydan
Gönderdiği tarih : 10 Şubat 2006

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.