Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Patatesli Enginar

(Patatesli Enginar nasıl yapılır)

Patatesli Enginar için kullanılan malzemeler :
6 enginar
3-4 patates
yarım çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
tuz
karabiber

Tarifi :
Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.

3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.

Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün. Soyup ezin. Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin. Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin. Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 03 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.