Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fesleğenli Enginar

(Fesleğenli Enginar nasıl yapılır)

Fesleğenli Enginar için kullanılan malzemeler :
6 adet enginar
1 demet taze soğan
1 baş sarmısak
3 adet tatlı sivri biber
1 demet taze fesleğen
1/2 demet taze nane
200 gram arpacık soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 fincan zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Enginarları yıkayıp süzün. Taze soğanları incecik kıyın, arpacık soğanları ayıklayın, sarımsağı diş diş ayıklayıp soyun, sivri biberleri ince halkalar halinde doğrayın. Genişce bir tavada hepsini zeytinyağında çevirin ve tuz, şeker ekleyin.

1/2 demet fesleğeni ve naneleri ayıklayıp yıkayın, süzüldükten sonra ince kıyın ve tavadakilere ekleyin.

Bütün malzemeyi enginarların içine doldurun 1/2 bardak su ilavesi ile 4-5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Servis tabağına zedelemeden alın, kalan fesleğneleri ince kıyıp üzerine serpiştirin. Son olarak üstüne hafifçe zeytinyağı gezdirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 03 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.