Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Taratorlu Semizotu

(Taratorlu Semizotu nasıl yapılır)

Taratorlu Semizotu için kullanılan malzemeler :
1 demet semizotu
50 gram kavrulmuş fındık
1 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
3 diş sarmısak
çörekotu
tuz

Tarifi :
Fındıkları havanda iyice dövün, bir kaseye alın. Kabuk kısmını kesip ekmeği birkaç dakika ıslatın, sıkıp fındıklara katın. Sarmısağı biraz tuz ile ezin. Fındık ve ekmek içini tahta kaşıkla iyice karıştırın, azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirin. Karıştırmaya devam ederek sirke, sarmısak ve tuzu ekleyin.

Semizotlarını servis tabağına alın, üstüne taratoru yayın, çok hafif çörekotu serperek servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 03 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.