Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tahinli Pide

(Tahinli Pide nasıl yapılır)

Tahinli Pide için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
4/3 su bardağı toz şeker
2 yumurta (sarılarını üzerine sürmek için ayırın)
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya
aldığı kadar un

İç Malzeme:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker
Önce su ve tahini karıştırıp şekeri ekleyip tekrar karıştırın.

Tarifi :
Mayayı 1 su bardağı ılık su içerisinde eritip, un haricindeki malzeme ile karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru toparlanana kadar yoğurun. Oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu üzerini kapatarak sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Kabaran hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar alıp elinizle inceltin. Kenarlarını yarım cm. kadar içe kıvırın ve tepsiye sıralayın.

Tepsideki hamurların bir müddet daha kabarmasını bekleyip kenarlarına yumurta sarısı sürüp iç malzemesini koyun ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : shoumy
Gönderdiği tarih : 04 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.