Ana Sayfa > Tatlılar > Elmalı Tatlı

(Elmalı Tatlı nasıl yapılır)

Elmalı Tatlı için kullanılan malzemeler :
4 elma
125 g margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
tarçın

Tarifi :
Elmalar soyulup ince ince dilimlenir, üzerine 2-3 kaşık toz şeker ve tarçın serpilir. Yumuşamış margarinle 1 çay bardağı toz şeker yoğurulur. İçine 2 yumurta kırılır. Un ve kabartma tozu da koyulduktan sonra elde edilen hamur elma dilimlerinin üzrine yayılır. 180 derecede 15-20 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. (İstenilirse üzerine pudra şekeri serpilebilir. )

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Krema veya dondurmayla servis yapılabilir.
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.