Ana Sayfa > Et Yemekleri > Mantarlı Bonfile

(Mantarlı Bonfile nasıl yapılır)

Mantarlı Bonfile için kullanılan malzemeler :
200 gr dana bonfile
200 gr mantar
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 domates 4 sivri biber
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı un.

Tarifi :
Margarini tencerede eritip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı doğranmış etleri ilave ederek 15 dakika kadar kavurun. Kuşbaşı doğradığınız mantarları ilave edin, biraz daha kavurun. Salçasını ekleyerek hafif hafif karıştırın. Karıştırmaya devam ederek unu ilave edin. Sırasıyla domates, biber, tuz ve pul biber ekleyin. Domates ve biberler hafif eridikten sonra su ilave ederek 60 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.