Ana Sayfa > Tatlılar > Kayısı Tatlısı

(Kayısı Tatlısı nasıl yapılır)

Kayısı Tatlısı için kullanılan malzemeler :
500gr kuru kayısı
100-150 gr sarı üzüm
100gr badem (kabukları soyulmuş)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 çay bardağı limon suyu
50-75gr kadar tereyağı
1/2 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Tarifi :
Bir gece önceden kayısı ve üzüm ıslatılır. Suları süzülen meyvalar teflon bir tepsiye yerleştilir. Şeker, su ve limon suyu ilave edilerek, orta ateşte meyvalar şekeri çekene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Badem ve ceviz ilave edilir. Sonra servis tabağına alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir, hafif sıcak olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kayısı tatlısının sade maraş dondurması ile beraber servis edilmesi tavsiye olunur.
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : sevdem
Gönderdiği tarih : 27 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.