Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Enginar Konağı

(Enginar Konağı nasıl yapılır)

Enginar Konağı için kullanılan malzemeler :
4 adet enginar
10-15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4 yemek kaşığı konserve bezelye
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
1 limon suyu
1 su bardağı kaynar su
1/2 demet dereotu

Tarifi :
Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katın. Enginarların ortalarına yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 29 Nisan 2006

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.