Ana Sayfa > Çorbalar > Erzincan Çorbası

(Erzincan Çorbası nasıl yapılır)

Erzincan Çorbası için kullanılan malzemeler :
250gr. yağsız dana kıyması
2 çorba kaşığı un
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı erişte
2 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet etsu tablet
4 su bardağı su
tuz
karabiber

Tarifi :
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Etsu tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mayıs 2006

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.