Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Çoban Güveci

(Çoban Güveci nasıl yapılır)

Çoban Güveci için kullanılan malzemeler :
2 patates, soyulmuş ve doğranmış
4 havuç, ince doğranmış
1/4 bardak yağsız krema
1,5 bardak haşlanmış domates
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı domates püresi
1/2 bardak sebze haşlama suyu ve 3/4 bardak sebze haşlama suyu
1,5 bardak haşlanmış mısır
1 orta boy soğan
1,5 bardak haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr haşlanmış kuru fasulye
2 diş sarımsak, kıyılmış
1 çay kaşığı kimyon

Tarifi :
Fırını 200 dereceye ısıtın. Güveçte patatesleri, üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla yaklaşık 20 dakika haşlayın. Süzün ve ezip püre yapın. Kremayı, tuzui biberi ve yarım bardak sebze suyunu ekleyin, iyice karıştırın.

Teflon tavada yağı kısık ateşte kızdırın. Soğanı 5 dakika kavurun. Sarımsak, kimyon ve havuçları ekleyip 5 dakika sote edin. Domatesleri ve onları haşladığınız suyu, domates püresini, kalan sebze suyunu ekleyin. Suyunun yarısını çekene kadar kaynatın. Mısır, bezelye, fasulye, tuz ve biberi ekleyip pişirin.

Karışımı 25 cm çapında bir fırın kabına dökün, patates püresini üzerine yayın ve 20 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mayıs 2006

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.