Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Muzlu Kek

(Muzlu Kek nasıl yapılır)

Muzlu Kek için kullanılan malzemeler :
250 gr. toz şeker
300 gr elenmiş un
250 gr margarin
3 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
3 adet orta boy muz

Tarifi :
Şekerle margarin mikserle çırpılır. Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpmaya devam edilir. 5 dakika kadar çırpılır ve daha sonra diğer malzemeler de bu karışıma ilave edilir. Muzlar iyice ezilir hamurun içine atılır. Kekin pişeceği kalıba margarin sürülür, unlanır ve hamur içine dökülür. 175 derecelik fırında 60 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 14 Mayıs 2006

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.