Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Paçası

(Tavuk Paçası nasıl yapılır)

Tavuk Paçası için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı un
3 diş sarmısak
1 limon suyu
½ fincan sirke
1 adet kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı margarin
½ su bardağı haşlanmış nohut
Kırmızı toz biber
1 litre tavuk suyu
1 yemek kaşığı tuzot

Tarifi :
Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın. Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün. Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın. 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin . Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin. 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın. Kalan tereyağını kızdırın. Tozbiberi ekleyin. Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin. Tereyağını gezdirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.