Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Havuçlu Fıstıklı Pilav

(Havuçlu Fıstıklı Pilav nasıl yapılır)

Havuçlu Fıstıklı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet tatlı sivri biber
1-2 adet havuç
bir miktar dolmalık fıstık ve kuş üzümü
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça

Tarifi :
Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin. Rendelenmiş havuç ve doğranmış sivribiberi de ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini ilave edin. 1 Tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa 1 çorba kaşığı salça ekleyin.

Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilav pişirir gibi pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.