Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ev Poğaçası

(Ev Poğaçası nasıl yapılır)

Ev Poğaçası için kullanılan malzemeler :
Hamuru için :
4 su bardağı un
300 gr margarin
100 gr yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
yeterince tuz

İçi için :
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
200 gr beyaz peynir
üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı

Tarifi :
Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın. Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun. Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin. Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin.
Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın. Yarım santim kalınlığında inceltin. İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın. Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.

Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 18

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.