Kabak Sefası için kullanılan malzemeler :
3 adet kabak
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1 kahve fincanı zeytinyağ
4 yemek kaşığı galeta tozu
3 adet yumurta
tuz, karabiber
1 adet domates
Tarifi : Kabakları kazıyın. Haşlayıp soğumaya bırakın. Uzunlamasına ikiye bölün. Ortalarını kaşıkla zedelemeden çıkarın. Çatalla ezin. Yumurtaları bir kaseye kırın. Tuz, karabiber ekleyin. Ezilmiş beyaz peynir, zeytinyağ, kıyılmış dereotunu katıp karıştırın. Kabak içlerini ekleyip, kabak kayıklarının içine doldurun. Üzerlerine galeta tozu ekip, domates dilimleri yerleştirin. 180°C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 3
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 29 Nisan 2006
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin