Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ispanaklı-Kıymalı-Lorlu Börek

(Ispanaklı-Kıymalı-Lorlu Börek nasıl yapılır)

Ispanaklı-Kıymalı-Lorlu Börek için kullanılan malzemeler :
4 yufka
3 soğan (rendelenmiş)
300 gr kıyma
½ kg ıspanak (ince doğranmış)
300 gr tatlı lor
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
tuz, karabiber
1 fincan sıvı yağ
1 fincan su

Üzeri için:
1 yumurta sarısı (çırpılmış)
2-3 kaşık sıvı yağ

Tarifi :
Önce iç malzemeleri hazırlayın. Bunun için, 2 rende soğanı kıymayla teflon tavada kavurun. Biraz tuz-karabiber ve ince kıyılmış maydanoz-dereotunun yarısını ekleyin, bir iki kez daha çevirin. Başka bir yerde derince bir kapta tatlı lor, ince kıyılmış maydanoz-dereotunun kalanı ve karabiberi iyice karıştırın. Üçüncü iç malzeme için ise ayrı bir tavada, az yağ ve bir soğan rendesiyle ince doğranmış ıspanakları kavurun.

Yufkaların birini tezgaha yayın, üzerine su ve sıvı yağ karışımından 1-2 kaşık gezdirin. Kıymalı harcı yufkanın bir kenarına dağıtın ve rulo şeklinde sarın. 2. yufkayı da aynı şekilde tezgaha serdikten ve su-sıvı yağ karışımı ile ıslattıktan sonra lorlu karışımı yufkanın kenarına dağıtın ve bunu da rulo şeklinde sarın. Son olarak 3. yufkayı da ıspanak karışımıyla aynı şekilde hazırlayın.

4. yufkayı tezgahın üzerine ya da az yağlanmış fırın tepsisine serin. Yuvarlak kenarlar içe katlayarak genişce bir kare haline getirin. Ardından hazırladığınız kıymalı ve lorlu ruloları bu karenin ortasına gelecek şekilde yan yana yerleştirin. Ispanaklı ruloyu da, kıymalı ve lorlu ruloların üzerine ortalayarak koyun. Son olarak alttaki 4. yufkayı da üçgen haline gelmiş bu ruloların üzerine katlayın ve kapatın. Buzlukta bir gün bekletin. Ertesi gün dolaptan çıkarın, üzerine yumurta sarısı-yağ karışımını sürün. Biraz salınca keskin bir bıçakla istenilen boyutta dilimler halinde derince çizin. Börek tam olarak salmadan önce, ısıtılmış fırına sürün ve alt-üst programda 200 derecede 40-45 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Kasım 2008

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.