Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kabak Boraniyesi

(Kabak Boraniyesi nasıl yapılır)

Kabak Boraniyesi için kullanılan malzemeler :
500 gr. parça et
1 kg. beyaz kış kabağı
1 avuç nohut
400 gr. kadar tuzlu yoğurt
yağ
sarımsak

Tarifi :
Nohut bir gece önceden ıslatılır. Ertesi sabah haşlanır ve suyu süzülür. Et haşlanır, başka bir tencereye bir baş sarımsak, bir soğan ince doğranır, üstüne kuşbaşı doğranan kabak konur, bir kaşık yağ ve biraz su konup kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et, et suyu ve nohut ilave edilip, tuzlu yoğurtu konur. Arzu edilirse 1-2 baş kuru kırmızı biber ayıklanıp konur, iyice özleşir. İndirmeden önce üstüne toz nane atılır.

- Not: Tuzlu yoğurtlu yemekler ağzı açık pişirilmelidir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.