Kaytaz Böreği için kullanılan malzemeler :
1 kg. un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
İçi
350 gr. yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım demet maydonoz(arzu edilirse.)
2 soğan
tuz
karabiber
Tarifi : Un, bir çay bardağı sıvı yağ, yoğurt, tuz ve karbonatla yoğrularak elde edilen hamır yarım saat dinlendirilir. Diğer taraftan kıyma, ince doğranmış soğan nar ekşisi, salça, tuz, karabiber ve arzu edilirse ince kıyılmış maydonoz ve süneber (çam fıstığı) karıştırılır. Dinlenerek mayalanmış hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yağlanmış hamur tahtasının üstüne konur.
Yumağın üstü yağlanarak sigara inceliğinde elle açılır. Uçlarından birbirinin üstüne katlanarak tekrar yağlanıp açılır ve tekrar katlanır. Yağlanmış tepsiye dizilerek yüzlerine kıymalı harç konur. Üstüne yağ sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir.
Not: Hamur yerine baklavalık yufkaylada kaytaz böreği yapılabilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : yoğurt çorbası Kaç Kişilik : 6