Nohutlu Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağ
1 adet domates
150 gr tavuk eti
2 su bardağı bulgur
1 çay k. kırmızı biber
1 çay k. karabiber
1 çay k. tuz ve nane
5 su bardağı sıcak su
Tarifi : Nohutu 1 gece suda bekletin. Sonra düdüklü tencerede 40 dakika pişirin. Domates ve soğanı yağla birlikte bir tencereye koyun. Bulguru, nohutu, baharatları ve sıcak suyu ekleyip pişirin.
Suyu çekilince üzerine temiz bir bez örtün. 20 dakika dinlendirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003