Ana Sayfa > Tatlılar > Limon Soslu Parfe

(Limon Soslu Parfe nasıl yapılır)

Limon Soslu Parfe için kullanılan malzemeler :
5 büyük yumurtanın sarısı
1/2 bardak şeker
1/2 bardak taze limon suyu
4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
1/4 bardak 2 2/3 bardak soğuk, ağır krema
100g beyaz çikolata, ince kıyılmış
5 bardak dilimlenmiş çilek
bir tutam tuz

Tarifi :
Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta boy metal bir kapta çırpın. Kabı benmari usulü ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar çırpmaya devam edin ve çok koyu bir kıvam almasını sağlayın. Suyun üzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin.

Başka bir orta boy metal kapta 1/4 bardak kremayı beyaz çikolatayla karıştırın. Yine benmari usulü kabı ısıtın ve çikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın. Kabı sudan alın ve homojen bir karışım elde edene, tüm çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Bu musu da oda sıcaklığında bekletin.

Kalan 2 2/3 bardak kremayı büyük bir kapta, tepecikler oluşana kadar çırpın. Çırpılmış kremayı muslar arasında -her seferinde 1 bardak- paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk düşecektir.)

1/4 bardak limonlu musu, 8 parfe veya şarap bardağına tabaka halinde paylaştırın, üzerine 2 çorba kaşığı çilek yerleştirin. Sonra 1/4 bardak beyaz çikolatalı musu, tabaka olarak çileklerin üzerine sürün. Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun. Üzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın. Kalan çileklerin de üzerlerini örtün ve serin bir yerde saklayın.

Servis yapmadan önce her bir bardağı kalan çilek dilimleriyle süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.