Güveçte Kumpir için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sosis,mısır kornişon turşu,
yeşil zeytin ( ve istediğiniz diğer kumpir malzemeleri )
Tarifi : Patateslerimi haşladım, soydum ve püre haline getirdim. Sıcakken içine kaşar peynirinin yarısını ve tereyağın tamamını ekledim.
İyice yoğurdum güvecin içine koyup ortasını biraz çukurlaştırdım, içine küçük doğradığım sosisleri ve mısırları koydum.
Üzerine kalan kaşar rendesini ekleyip fırına verdim kaşarlar eriyince, fırından çıkartıp üzerine turşu ve zeytinleri ekledim.
Mayonez ve ketçap ekleyerek servis yaptım. İşte bu kadar
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009