Jülyen Sebzeli Omlet için kullanılan malzemeler :
1 adet kabak
1 adet havuç
5 adet yeşil soğan
2 adet kırmızı tatlı biber
2 adet yumurta
tuz
karabiber
Tarifi : Kabağı, havucu, yeşil soğanları ve kırmızı biberleri jülyen şeklinde (uzunlamasına, ince ince,)
Teflon tavada her sebzeyi ayrı ayrı (yağsız) ızgara yapın. (Sebzeler tam pişmeyecek. Tavada çok az tutun. Hafif kıtır kalacak)
Daha sonra sebzeleri küçük bir teflon tavaya alın.
Bir kasede yumurtaları az tuz ve karabiberle çırpın ve tavadaki sebzelerin üzerine yayın. Üzerine bir kapak örtüp, ocağın altını kısın. Yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin.
Omletiniz servise hazır
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : yagmursezen Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009