Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Karışık Dolma

(Karışık Dolma nasıl yapılır)

Karışık Dolma için kullanılan malzemeler :
3 adet orta boy kabak
2 adet orta boy patlıcan
6 adet dolmalık biber
3 adet dolmalık kırmızıbiber
2 adet domates (kapak için)
250–300 gr. dana kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domatesin rendesi
yarım demet maydanoz (isteğe göre)
2 adet orta boy kuru
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
kırmızı biber
kuru nane

Tarifi :
Tüm dolmalık sebzeleri iyice yıkayın.
Yeşil ve kırmızıbiberlerin tepelerini kapak yapılabilecek şekilde bıçakla yardımı ile kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın.

Kıymalı harcın hazırlanması:

Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık su içinde yaklaşık 30 dakika dinlendirin ve iyice süzün, domatesleri rendeleyin.

Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağın, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın. Harcınızın sulu olmasına dikkat edin.

Kıymalı harcın hazırlanması:

Pirinçleri 2-3 su yıkayıp ılık su içinde yaklaşık 30 dakika dinlendirin ve iyice süzün, domatesleri rendeleyin.

Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağın, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın. Harcınızın sulu olmasına dikkat edin

Dolma Yapımı:
Bir yemek kaşığı yardımı ile sebzelerin içini hazırladığınız harçla doldurun, Sebzelerin üst kısımlarından 1’er cm boşluk kalacak şekilde doldurun (çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak).

Doldurulmuş sebzeleri geniz ve çok derin olmayan tencereye dik ve sıkıca yerleştirin. 2 yemek kaşığı salçayı sıcak su ile eritin ve dolmaların üzerine dökün, Sıvıyağ ekleyerek dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Dolmalar çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir.

Servis tabağına aktarıp, sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.