Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Çeşnili Pilav

(Çeşnili Pilav nasıl yapılır)

Çeşnili Pilav için kullanılan malzemeler :
1.5 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 salçalık kırmızı biber
1 çarliston biber
100 gr mantar
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı margarin
2 domates
6 siyah zeytin
bir tutam safran
tuz, karabiber

Tarifi :
Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.

Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.