Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Gelin Kebabı

(Gelin Kebabı nasıl yapılır)

Gelin Kebabı için kullanılan malzemeler :
hamur için:
1,5 su brdağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
biraz su, tuz
üzerine:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
250 gr kıyma
2 adet sivri biber
1 adet domates
5 adet mantar
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber, kekik
sos için:
1 çay kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı et suyu

Tarifi :
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın. Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp, dinlendirin.

Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın. Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Hamuru servis tabağına alın.Üzerine malzemeyi yayın.

Salça,un ve et suyunu çırpın. Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.