Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Çiğ Börek

(Çiğ Börek nasıl yapılır)

Çiğ Börek için kullanılan malzemeler :
Hamur için:
un
tuz
su

İçi için:
kıyma
soğan
maydanoz
karabiber
tuz
sıvı yağ
(Malzemeler isteğe göre az veya çok kullanılabilir.)

Tarifi :
Un, su ve tuzla kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur yapılır ve ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp açılır. Soğan rendelenir ve kıymayla karıştırılır. İçine baharatları ve ince doğranmış maydanozlar koyulur, karıştırılır. Bu iç malzeme açılan hamurun bir tarafına yayılır ve diğer tarafı kapatılarak poaça şeklinde kapatılır.

Kenarının düzgün olması ve açılmaması için bir hamur kesici veya düz bir kapak kenarıyla kesilir ve hazırlanan börekler kızgın yağda kızartılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,042 saniyede oluşturuldu.