İşkembe Pilavı için kullanılan malzemeler :
500 gr dana yada kuzu işkenbesi
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet domates
2 adet yeşil biber
limon
1 yemek kaşığı domates salçası yada yarım yemek kaşığı biber salçası
Tarifi : Haşladığınız işkenbeyi küçük küçük küpler halinde doğra. Başka bir tencerede soğan ve salçayı kavur. İşkenbenin haşlama suyunu ilave et. Eğer su az ise normal su ilave edebilirsin. Kaynamaya başlayınca içine doğranmış işkenbeyi ve bulguru koy. doğradığın domatesi ve biberide ekle. Tencerenin ağzını kapat. (Çok suyuu çekmeyecek, sulu kalacak) 10-15 dakika sonra servis yapabilirsin.İstersen üzerine limonda sıkabilirsin.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009