Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > İşkembe Pilavı

(İşkembe Pilavı nasıl yapılır)

İşkembe Pilavı için kullanılan malzemeler :
500 gr dana yada kuzu işkenbesi
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet domates
2 adet yeşil biber
limon
1 yemek kaşığı domates salçası yada yarım yemek kaşığı biber salçası

Tarifi :
Haşladığınız işkenbeyi küçük küçük küpler halinde doğra. Başka bir tencerede soğan ve salçayı kavur. İşkenbenin haşlama suyunu ilave et. Eğer su az ise normal su ilave edebilirsin. Kaynamaya başlayınca içine doğranmış işkenbeyi ve bulguru koy. doğradığın domatesi ve biberide ekle. Tencerenin ağzını kapat. (Çok suyuu çekmeyecek, sulu kalacak) 10-15 dakika sonra servis yapabilirsin.İstersen üzerine limonda sıkabilirsin.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.