Ana Sayfa > Çorbalar > Mengen Çorbası

(Mengen Çorbası nasıl yapılır)

Mengen Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 çay fincanı pirinç
2 adet limon suyu
1 su bardağı un
2 kepçe yoğurt
4 adet patates
1 yemek kaşığı nane
3 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
8 su bardağı kemik suyu veya su

Tarifi :
Kemik suyunu veya suyu kaynatın. Yıkanmış pirinci ilave edip pişirin. Un, limon suyu, yoğurt ve yumurtanın sarısını az miktarda su ilave ile çıpın. Kaynamakta olan suya yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin. Eritilmiş 2 yemek kaşığı margarinde naneyi kızartıp, çorbanın üzerinde gezdirin. Diğer tarafta küçük küpler halinde doğranmış patatesleri sıvıyağda kızartıp süzün ve çorbaya ilave edin. Tuz ekleyip ocaktan alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.