Çikolatalı İtalyan Ekmeği için kullanılan malzemeler :
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker
2 dolu çorba kaşığı kakao
½ bardak su
¼ bardak süt
50 gram eritilmiş tereyağı
1 kare paket bitter çikolata
Tarifi : Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve sütü üzerine tereyağını koyun. Unu ve kakoyu bir kapta iyice karıştırıp bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun üstüne haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri koyun. Unların ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.
Tatlı ekmek, 500 gram, açık kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.
Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra irice parçalanmış çikolatayı ekleyin.
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009