Ana Sayfa > Çorbalar > Sütlü Lahana Çorbası

(Sütlü Lahana Çorbası nasıl yapılır)

Sütlü Lahana Çorbası için kullanılan malzemeler :
400 gr beyaz lahana, kıyılmış
2 kaşık sıvıyağ
1 yemeklik doğranmış kuru soğan,
1 rendelenmiş patates
1 çay bardağı bulgur
1 lt su
2 bardak süt
tuz
karabiber
1-2 kaşık kıyılmış dereotu

Tarifi :
Sıvıyağda soğanı kavurun. Bulguru ve sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Lahana, patates ve sütü ekleyin. Ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edin. 30 dakika kadar.
Altını kapatın. Tuzunu, biberini ve dereotunu ekleyip ağzı kapalı olarak en az yarım saat dinlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.