Sütlü Lahana Çorbası için kullanılan malzemeler :
400 gr beyaz lahana, kıyılmış
2 kaşık sıvıyağ
1 yemeklik doğranmış kuru soğan,
1 rendelenmiş patates
1 çay bardağı bulgur
1 lt su
2 bardak süt
tuz
karabiber
1-2 kaşık kıyılmış dereotu
Tarifi : Sıvıyağda soğanı kavurun. Bulguru ve sıcak suyu ekleyip ağzı kapalı 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Lahana, patates ve sütü ekleyin. Ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edin. 30 dakika kadar.
Altını kapatın. Tuzunu, biberini ve dereotunu ekleyip ağzı kapalı olarak en az yarım saat dinlendirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009